Nieuws voor opdrachtgevers deel 1: Visualisatie en 3D Maquettes

·

Nieuws voor opdrachtgevers deel 1: Visualisatie en 3D Maquettes

23 april 2015
1 min read

Al onze projecten worden ontworpen en uitgewerkt op basis van een BIM, hoe klein of hoe groot ze ook mogen zijn. Enerzijds heeft dit voordelen voor ons interne proces, welke hierdoor efficiënt in elkaar steekt, we snel toegang hebben tot relevante informatie en met een consistent geheel werken. Anderzijds doen we dit omdat het de communicatie met de andere bouwpartners vergemakkelijkt. Iedereen heeft toegang tot de informatie uit het BIM. Daarmee wordt de bouw of verbouwing digitaal doorlopen en worden alle afstemmingen en uitdagingen opgelost, nog voordat er daadwerkelijk gebouwd wordt. Een ideale manier van werkvoorbereiding.

Onze ervaring is dat een aanzienlijk deel van (onze) opdrachtgevers weinig vraagt om uit het BIM te extraheren informatie, en dat is zonde. Voor ons als BIM professionals is het voor de hand liggend om diverse informatie uit het BIM te halen, dit blijkt niet altijd per definitie voor opdrachtgevers ook zo te zijn. Wij zien het als onze taak om onze opdrachtgevers meer inzicht te geven in de diversiteit van informatie die wij voor hen uit een BIM kunnen extraheren en welk voordeel ze hier van kunnen hebben. Komende tijd zullen wij een aantal artikelen publiceren die hierop ingaan.

Ons eerste artikel gaat over visualisatie en 3D maquettes. Lees hier het artikel.

Categories:
Tags: