Binckhorsthof

De Binckhorsthof was tot het voorjaar van 2013 het hoofdkwartier van de Luchtmacht van het Ministerie van Defensie. Dit 40.000 m2 (BVO) grote gebouw is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Wij hebben in opdracht van het RVB dit indrukwekkende gebouw “gebimdexeerd“. Op basis van tekenwerk uit het archief en diverse inmetingen, hebben hebben wij de actuele bouwkundige staat van het gebouw in beeld gebracht.  Veccins 3D heeft het installatietechnische deel voor zijn rekening genomen.

Na deze nul-meting is het pand in (tijdelijk) beheer gegaan bij Motus BV. Daarmee is ook het BIM in de beheerfase gekomen. Wij verwerken op maandelijkse basis de bouwkundige mutaties in het BIM en houden daarmee het BIM up to date. Op die manier heeft de beheerder ieder moment toegang tot actuele gebouwinformatie.

In het pand is MOOOF gevestigd. MOOOF is dé plek waar nieuwe en bestaande initiatieven op het gebied van dans, sport, muziek en beweging samenkomen. Deze cultureel enthousiaste, creative en innovatieve omgeving bruist als je het pand binnen komt. Een mooie nieuwe bestemming voor een gebouw dat te gezond was om te slopen.