Lange Voorhout Den Haag

In Den Haag aan de Lange Voorhout 7 staat een prachtig en bijzonder gebouw. Rademaker Vastgoed uit Den Haag heeft dit gebouw aangekocht en maakt het klaar voor nieuwe huurders. Initieel was aan ons de vraag om 2D tekeningen te maken van het gebouw in nieuwe staat, slooptekeningen en het aanleveren van een NEN 2580 meetstaat. Na een goed gesprek en een demonstratie van onze werkwijze en het voordeel van een gebouwmodel, was Rademaker snel om. We kregen opdracht om dit gebouw te modelleren.

Het gebouw bestaat uit een 18e eeuws monumentaal deel en een in 1996 aangebouwd nieuwer deel inclusief een parkeergarage onder de grond. Het totaal vormt een carré-vormig gebouw. Wat het modelleren van dit 8.662m2 (b.v.o.) grote gebouw extra interessant maakt is de combinatie van oud monumentaal en nieuw.

Wij hebben op basis van ons gebouw model de oppervlaktes opnieuw bepaald en een aantal bouwkundige ingrepen in kaart gebracht. Op dit moment wordt er een interieur ontwerp gemaakt voor de algemene ruimte en nieuwe indeling van kantoor-units op de verdiepingen. Om een impressie te geven van de algemene ruimte, hebben wij rechtstreeks uit ons gebouwmodel een render gemaakt.

Op de website www.langevoorhout7.nl is in een filmpje het project in vogelvlucht te bekijken.