Amersfoort Buyten

Nieuwbouwproject Amersfoort Buyten ligt ten zuidwesten van het centrum van Amersfoort aan de Laan 1914, op de grens van stad en land. Op deze geweldige locatie verrijzen 55 zeer royale vrijstaande en halfvrijstaande villa’s ontworpen door architectenbureau Mulleners + Mulleners.

Lees verder

Ontwikkelaar en aannemer Van Omme En De Groot heeft MAD gevraagd om vanaf het voorlopig ontwerp een bouwkundig coördinatiemodel en de bijbehorende output te maken voor de bouwaanvraag-, verkoop-, koperscontract-, bouwvoorbereiding en werktekeningen.

De kwaliteit en detailniveau van het gebouwmodel zijn van een zeer hoog niveau en leidend voor de werkvoorbereiding/ afstemming met de co-makers. Dankzij een intensief “openBIM” voortraject samen met al deze comakers hoeft er op de bouw nagenoeg niet meer te worden geïmproviseerd en kunnen de woningen snel worden gebouwd.

Amersfoort Buyten is inmiddels opgeleverd en is er door Graphisoft een case study over dit project gemaakt vanwege de succesvolle samenwerking middels OPEN BIM.

Bekijk hieronder de video: