De Parelvisser, Hoogvliet

De Parelvisser, Hoogvliet

Woningbouwproject De Parelvisser maakt deel uit van een wijkmetamorfose in Hoogvliet. Het project bestaat uit 61 eengezinswoningen, verdeeld over 8 bouwblokken. MAD is met samenwerkingspartner van van Omme & de Groot projectontwikkelaars en bouwers, sinds het voorlopig ontwerp betrokken.  

Lees verder

MAD vervaardigt in afstemming met diverse co-makers de bouwkundige modellen en per fase de nodige documentatie (tekeningen). Het nieuwbouwproject is onderdeel van de transformatie van de wijk Oudeland, waarin oude woningen plaatsmaken voor nieuwbouw en een vergroende publieke ruimte.

De Parelvisser bestaat uit twee hoofdtypen eengezinswoningen: rijwoningen met kap en plat dak in verschillende variaties. Toverstralen Architectuur tekent voor het ontwerp van De Parelvisser en voert vooroverleggen met de gemeente.

MAD werkt aan het bouwkundig model en de bijbehorende output ten behoeve van de bouwaanvraag-, verkoop-, koperscontract-, bouwvoorbereidings- en werktekeningen. Om de samenwerking en werkvoorbereiding binnen het team Co-makers soepel te laten verlopen, staan kwaliteit en het detailniveau van het bouwkundig model centraal.

Het breed gedragen BIM BasisILS is hierbij als uitgangspunt gebruikt, aangevuld met de interne informatiebehoeften van van Omme & de Groot. Dankzij continu overleg en afstemming tussen de betrokken partijen is een goed afgestemd en bouwklaar coördinatie-model tot stand gekomen. Dit heeft geleid tot een soepel uitvoeringsproces, waarin improvisatie op de bouwplaats tot een minimum is beperkt. Mede doordat op advies van MAD, van Omme & de Groot voor het eerst eerst gebruik maakte van taakgerichte werktekeningen.

Een leerzaam proces met betrekking tot de afstemming van gebouwmodellen, de gewenste output, en het stroomlijnen van het BIM proces. De werkmethode voor De Parelvisser vormt de basis voor volgende projecten met Van Omme, zoals Amersfoort Buyten en Austerlitz Thuis in Het Loo.

Projectinformatie

Locatie Parelvissersstraat, Hoogvliet
Type 
Nieuwbouwproject
Programma Woningbouw, 61 woningen
Dienst MAD Engineering ten behoeve van werkvoorbereiding en uitvoering
Jaar 2018-2019
Opdrachtgever
 Van Omme & de Groot
Projectontwerp Toverstralen Architectuur (voorlopig ontwerp), Co-makers (definitief ontwerp en uitvoering)
Ontwikkelaar Van Omme & de Groot
Co-makers  Van Omme & de GrootSpaansen (prefab casco), Kievit KozijnABM Installatietechniek, Barendrecht-Elektra b.v., Vogelzang/Raab Karcher (dakkappen en -pannen)

Animatie van de wijkmetamorfose, door Alex van Buren.
Beeldmateriaal van de bouw van het project, met dank aan Utilitas Productions.