Het Boegbeeld, Scheveningen

Het Boegbeeld, Scheveningen

Scheveningen, de thuishaven van veel watersporters en levensgenieters verwelkomt een nieuw symbool: Het Boegbeeld. Dit appartementencomplex in het ‘nieuwe’ Scheveningen verdeelt 63 koop- en 65 huurwoningen over zes woonlagen met woonoppervlakten variërend van 52 m² tot 125 m².

MAD vertaalt het ontwerp van VANWILSUMVANLOON architectuur & stedenbouw naar werktekeningen waarmee de eerste stap naar realisatie is gezet. 

Lees verder

Het nieuwe Scheveningen staat meer in het teken van genieten en flaneren. Genieten op het strand, op het terras en lekker flaneren door de haven en het oude vissersdorp. In dit nieuwe Scheveningen wordt naast en boven het visrestaurant Weduwe van der Toorn, appartementencomplex Het Boegbeeld gebouwd.

Het wooncomplex telt 128 appartementen met ieder een terras of balkon die uitzicht geven op zee, haven, strand en stad. Onder Het Boegbeeld komt een parkeergarage en een grote fietsenstalling. De aansluitingen op de Weduwe, het sterk verlopende terrein, onderlinge hoogteverschillen én hoge architectonische ambities, maken dit een relatief complex project.

MAD zorgt dat de werktekeningen voor de aannemer met behulp van een Pointcloud nauwkeurig zijn ingepast, aansluitend op de bestaande bebouwing van de Weduwe en het omliggende terrein. Na deze controle is het project verder volledig bouwkundig uitgewerkt en kon in november 2019 de bouw van start.

Projectinformatie

Locatie Treilerdwarsweg, Scheveningen
Type: 
Nieuwbouwproject
Programma: Woningbouw, 128 woningen
Dienst MAD: Engineering ten behoeve van werkvoorbereiding en uitvoering
Jaar: 2019– 2022
Opdrachtgever:
 VANWILSUMVANLOON architectuur & stedenbouw
Architect: VANWILSUMVANLOON architectuur & stedenbouw
Projectontwikkelaar: NU Projectontwikkeling BV
Aannemer: Stebru Bouw BV