Droomhuis Landhuis Loosdrecht

Droomhuis Landhuis Loosdrecht

Op verzoek van onze opdrachtgever hebben wij een bestaand landhuis in Loosdrecht volledig ingemeten en naar een gebouw model vertaald. Van het landhuis waren geen bouwkundige tekeningen beschikbaar. Het landhuis is gedurende haar levenscyclus meerdere malen verbouwd en aangebouwd, waardoor meerdere vloerniveaus, ongelijke aansluitingen en uitdagende knooppunten ontstaan zijn.

Lees verder

Onze opdrachtgever wilde graag beschikken over complete bouwkundige documentatie van de woning, met het oog op een aankomende verbouwing. Het geheel moest binnen een tijdbestek van 2 weken worden gerealiseerd; een uitdaging die wij graag aangaan!

Met twee man is er op locatie gedurende een halve dag ingemeten, geschetst en gefotografeerd. De verzamelde gegevens zijn vervolgens verwerkt tot een op 0,1% nauwkeurig bouwkundig model.

Na het afleveren van het voorlopig model, is er middels IFC en BCF (Bim Collaboration Format) gecommuniceerd over vragen en knooppunten uit het model. Hierdoor is binnen de gestelde termijn een zeer accuraat model van het landhuis tot stand gekomen.

Wij hebben het model als BIMx Hypermodel beschikbaar gesteld, waarbij de 2d documentatie (de tekeningen) aan het 3d model gekoppeld is om het gebouw extra inzichtelijk te maken.