Lange Voorhout, Den Haag

In Den Haag aan de Lange Voorhout 7 staat een prachtig en bijzonder gebouw. Rademaker Vastgoed uit Den Haag heeft dit gebouw aangekocht en maakt het klaar voor nieuwe huurders. Initieel was aan ons de vraag om 2D tekeningen te maken van het gebouw in nieuwe staat, slooptekeningen en het aanleveren van een NEN 2580 meetstaat. Na een goed gesprek en een demonstratie van onze werkwijze en het voordeel van een gebouwmodel, was Rademaker snel om. We kregen opdracht om dit gebouw te modelleren.

Lees verder

Het gebouw bestaat uit een 18e eeuws monumentaal deel en een in 1996 aangebouwd nieuwer deel inclusief een parkeergarage onder de grond. Het totaal vormt een carré-vormig gebouw. Wat het modelleren van dit 8.662m2 (b.v.o.) grote gebouw extra interessant maakt is de combinatie van oud monumentaal en nieuw.

Op basis van ons gebouw model bepalen we de oppervlaktes opnieuw en brengen we een aantal bouwkundige ingrepen in kaart. En maken we een interieur ontwerp voor de algemene ruimte en nieuwe indeling van kantoor-units op de verdiepingen.