Scouting Rambonnet, Naaldwijk

Scouting Rambonnet, Naaldwijk

Scouting Rambonnet moest op zoek naar een nieuw clubhuis toen de gemeente de toegangsweg naar een nieuwe woonwijk over hun oude clubhuis heen had gepland. Vlakbij stond het oude clubhuis van atletiekvereniging Olympus ’70 leeg en bood de gemeente dit aan als nieuw onderkomen.

Lees verder

Dit gebouw was een opeenstapeling van meerdere verbouwingen, waardoor er niet zo 1-2-3 een overzichtelijk scoutingprogramma in kon worden geplaatst. Door goed naar de bestaande constructies te kijken en een klein stukje efficiënte nieuwbouw, werd het mogelijk om het gebouw opnieuw in te delen, geheel naar wens van de scouting. De gevel is getransformeerd naar een lichtere, onderhoudsvriendelijke en meer scoutinglook geheel, waarbij er ramen en deuren zijn toegevoegd en weggehaald ten dienste van de ruimten binnen.

Voor het interieur is een vast thema aangehouden van whitewash houten delen, waardoor alle ruimten in basis licht zijn en versieringen optimaal tot uiting komen. In de drie bijeenkomstzalen is daar een kleuraccent aan toegevoegd om iedere zaal zijn eigen uitstraling te geven. De overige ruimtes zijn naar functionaliteit aangekleed, zo zijn bijvoorbeeld de natte ruimten verbeeld met tegelwerk als vallende druppels.

Dit gehele project hebben wij als sponsorproject uitgevoerd voor Scouting Rambonnet.