Thuis in Het Loo, Austerlitz

Thuis in Het Loo, Austerlitz

Tot rust komen aan de rand van het bos, onder de rook van Zeist.
Het woningbouwproject van circa 104 woningen in Austerlitz kenmerkt zicht door diverse woonstijlen met elkaar te combineren. Modern, traditioneel en klassiek wisselen elkaar in deze nieuwe groene, kindvriendelijke wijk af. Het Loo telt rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, semi-bungalows en vrijstaande woningen met een variërend gebruiksoppervlak tussen 128 m² en 177 m².

MAD werkt het project dat is ontworpen door INBO vanaf fase 2b uit. 

Lees verder

Doordat de groei van het dorp Austerlitz gecontroleerd tot stand gebracht wordt, is een maximum gesteld aan het aantal op te leveren woningen per jaar. Hierdoor zijn een overzichtelijke fasering en dito bouwtijd het gevolg.

Het Loo in Austerlitz ligt in het natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug, dichtbij Zeist, Driebergen en Maarn. De supermarkt, slager, basisschool, kinderopvang, zorginstantie, sportverenigingen, terrasjes en uitgaansgelegenheden liggen op loopafstand. De nieuwe wijk met verschillende woningtypes en woonstijlen sluit volledig aan op de uitstraling van de omliggende wijken. Met dit nieuwbouwproject, wordt in 1 klap de omvang van het dorp verdubbeld!

Doordat het totale project een lange doorlooptijd heeft, heeft de regelgeving omtrent gasloos bouwen halverwege zijn intrede gedaan. Alle woningen vanaf fase 2b worden daarom gasloos en tevens energieneutraal gebouwd.

Voor de fases 2b, 3 en 4 van dit project verzorgt MAD de (BIM) engineering, in nauwe samenwerking met van Omme en de Groot en co-makers. Met dit keer als grootste uitdaging de combinatie van de architectuurstijlen met de metselwerk-varianten.

Voor de laatste fase, waar de kopers de mogelijkheid hebben hun woning te customisen met behulp van Woonlab, werkt MAD aan de uitwerking van de vergunningsfase, gevolgd door de koperscontract-fase en de uitvoeringsfase.

Projectinformatie

Locatie Aan de bosrand van Austerlitz
Type: 
Nieuwbouwproject
Programma: Woningbouw circa 104 woningen, waarvan 51 woningen door MAD uitgewerkt
Dienst MAD: Totale engineering vanaf D.O. t/m uitvoering van de fases 2b, 3 en 4
Jaar: 2018- 2021
Opdrachtgever: 
Van Omme en de Groot
Architect: INBO
Projectontwikkelaar: Van Omme en de Groot
Aannemer: 
Van Omme en de Groot