Visualisaties en 3D maquettes

Alle projecten bij MAD worden uitgewerkt middels een BIM-Building Information Model. Wij gebruiken het BIM vooral als een 3D gebouwmodel waarin we alle elementen 3D modelleren. Vanuit dit gebouwmodel kunnen wij in een handomdraai visualisaties (artist impressions), digitale 3D maquette’s (BIMx) en zelfs 3D geprinte maquettes leveren.

Inzicht op elk gewenst moment.
Omdat wij direct vanaf de aanvang van een project modelleren, is het mogelijk om op elk gewenst moment in het proces een BIMx te ontvangen van het ontwerp. Een 3D model geeft nou eenmaal sneller meer inzicht in het gebouw (of verbouwing) dan een set tekeningen.
Bij het presenteren van een ontwerp, bijvoorbeeld voor een gemeente of aan potentiële kopers of klanten, is een BIMx ook een uitermate goede tool. Via deze link vindt u een BIMx die gebruikt is om een project te presenteren aan het kwaliteitsteam van de gemeente. Met deze link kunt u een voorbeeld van een schetsmatige BIMx downloaden en bekijken. De BIMx viewer is voor iedereen op elk platform (Windows, Mac en Android) gratis te gebruiken.

Consistente informatie, dus geen dubbel werk.
Doordat de output in de vorm van visualisaties (BIMx en artist impressions) rechtstreeks uit ons model wordt geleverd, bent u niet afhankelijk van derden die op basis van het ontwerp opnieuw een 3D model maken (of opwerken). Dit heeft als belangrijkste voordelen dat er geen informatieverlies is of verkeerde interpretaties zijn én dat onze output binnen afzienbare tijd geleverd kan worden. 

Artist impressions spelen een belangrijke rol in het inzichtelijk maken en presenteren van een project. Hierbij geldt hetzelfde als bij 3D maquettes; door het werken vanuit het gebouwmodel kunnen er op ieder gewenst moment visualisaties worden geproduceerd. Vanzelfsprekend zijn de keuzes van materiaalgebruik en het beoogde eindbeeld bepalend voor de snelheid. Hieronder ziet u voorbeelden van visualisaties van een aantal van onze projecten.