Binnen 2 weken een nauwkeurig Hypermodel

·

Binnen 2 weken een nauwkeurig Hypermodel

2 oktober 2015
1 min read

Onlangs hebben wij een bestaand landhuis in Loosdrecht volledig ingemeten en naar een gebouw model vertaald. Van het landhuis waren geen bouwkundige tekeningen beschikbaar. Het landhuis is gedurende haar levenscyclus meerdere malen verbouwd en aangebouwd, waardoor meerdere vloerniveaus, ongelijke aansluitingen en uitdagende knooppunten ontstaan zijn. Onze opdrachtgever wilde graag beschikken over complete bouwkundige documentatie van de woning, met het oog op een aankomende verbouwing. Het geheel moest binnen een tijdbestek van 2 weken worden gerealiseerd; een uitdaging die wij met plezier zijn aangegaan!

Met twee man is er op locatie gedurende een halve dag ingemeten, geschetst en gefotografeerd. De verzamelde gegevens zijn vervolgens verwerkt tot een op 0,1% nauwkeurig bouwkundig model. Wij hebben dit als BIMx Hypermodel beschikbaar gesteld aan onze opdrachtgever, waarbij de 2d documentatie (de tekeningen) aan het 3d model gekoppeld is om het gebouw extra inzichtelijk te maken. Lees en bekijk meer van dit project op de projectpagina.

Categories:
Tags: