Spaanse trap; BIMx onmisbaar bij uitvoering

·

Spaanse trap; BIMx onmisbaar bij uitvoering

13 juni 2016
2 min read

Op een berghelling uitkijkend op de Ballaerische eilanden en Middellandse Zee is één van onze relaties in Spanje een Villa naar eigen ontwerp aan het bouwen. De buitentrap die het entreeniveau verbindt met de lager gelegen niveaus van tuin en zwembad, is eigenwijs en modern te noemen. Zo eigenwijs, dat de Spaanse bouwvakkers op basis van het 2d tekenwerk geen beeld konden vormen van de gewenste vormen en daardoor niet goed wisten hoe de trap gebouwd moest worden.

Door de ervaring die onze relatie opgedaan heeft bij het werken aan projecten met MAD, wist hij dat een BIMx van de trap het vereiste inzicht zou geven. Wij hebben op basis van een goede schets in minder dan 1 uur een model gemaakt van de trap en deze als BIMx beschikbaar gemaakt voor de bouwvakkers. Tevens zijn de hoeveelheden van de diverse te gebruiken tegels in een overzichtelijke staat bijgevoegd, zodat men wist wat er aan materiaal besteld moest worden.

Wederom is hier de meerwaarde van een BIM, hetzij op kleine schaal, aangetoond.

Categories:
Tags: