Singelstaete, Barendrecht

Singelstaete, Barendrecht

In hartje Barendrecht is in 2020 de sloop van het oude Rabobank kantoor in gang gezet om plaats te maken voor het nieuwbouwproject Singelstaete. Het complex van vier hoog telt 26 luxe appartementen met een variërend woonoppervlak van 100 m² tot 190 m², een groot terras en privé parkeergelegenheid in de ondergrondse parkeergarage.

MAD heeft het definitieve ontwerp van architect René de Roon vertaald naar een werkmodel en bijbehorende werktekeningen.

Lees verder

Het complex aan de Windsingel ligt in het centrum van Barendrecht met veel voorzieningen op loopafstand. Het project is gebaseerd op architectuur uit de jaren 30 en sluit met de gasloze duurzame woningen én de keuze uit 11 verschillende woontypen aan op diverse woonwensen van deze tijd. U-build ontwikkelt en bouwt het appartementencomplex en liet wethouder Peter Luijendijk op 17 september 2020 in de heimachine zitten om de eerste officiële paal de grond in te slaan.

MAD heeft als verantwoordelijke voor de volledige bouwkundige engineering het complete proces vanaf de omgevingsvergunning verzorgd. Vanuit het model zijn de werktekeningen, verkooptekeningen, koperscontracttekeningen, het technisch ontwerp en de artist impressions uitgewerkt.

Projectinformatie

Locatie Centrum van Barendrecht
Type: 
Nieuwbouwproject
Programma: Woningbouw met 26 luxe appartementen
Dienst MAD: Totale engineering ten behoeve van werkvoorbereiding en uitvoering
Jaar: 2019- 2022
Opdrachtgever: 
U-Build BV
Architect: René de Roon
Projectontwikkelaar: U-Build BV
Aannemer: 
U-Build BV